SCIENCEDAG PÅ NATURHISTORISK MUSEUM
19. september 2024

Oplev en spændende dag fyldt med sjove oplæg, spændende aktiviteter og lærerige workshops.

Sciencedagen er udviklet specielt til udskolingen og understøtter deres naturfaglige læring.

Om Sciencedagen

Sciencedagen er jeres chance for at få en spændende dag udenfor klasselokalet, fyldt med sjove aktiviteter og læring. 

Dagen er spækket med workshops, oplæg og underholdende gruppeopgaver. Dagens indhold og faglige niveau er udviklet specifikt til udskolingen. 

Alle aktiviteter er gratis for skoler, men kræver dog tilmelding.

Dagens program

Vi starter kl. 09:45 i Mindlab, hvor alle deltagende klasser præsenteres for dagens program og aktiviteter. Herefter bliver hver klasse taget med til deres første aktivitet af deres tildelte formidler.

Det er nødvendigt at tilmelde sig en aktivitet for at kunne deltage, da vi har begrænsede pladser. 

Den sidste aktivitet er afviklet inden kl. 14:00, men museet er åbent frem til 16:00 som sædvanligt.

Tilmelding og kontakt

Al booking foregår via mail eller telefon.

For booking eller spørgsmål:

Kontakt koordinator Lea Pedersen på 21 74 20 64 eller send en mail til lea@nathist.dk

I tilmelder jer til dagen ved at vælge én eller flere af mulighederne herunder. På denne dag har I mulighed for at sammensætte jeres helt eget program.

Vi anbefaler at I udvælger max to forskellige aktiviteter – og gør plads i programmet til lidt frokost. NB: Hvis I ønsker at spise frokost på museet skal dette også bookes.

I har adgang til hele museet hele dagen, så når I ikke deltager i en aktivitet, er I velkomne til at gå på opdagelse i vores spændende udstillinger. 

Herunder er nogle eksempler på hvordan jeres unikke Sciencedag kunne se ud:

Aktiviteter der kan bookes

Show i Mindlab

45 minutter fyldt med historier om spændende opdagelser og sjove fejltrin i naturvidenskabens historie. Denne del af programmet præsenteres i samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening – dem kan I læse mere om her.

Information om showets konkrete indhold bliver tilgængeligt i august – hold øje med jeres mailindbakker!

Til disse shows er der plads til 4-5 klasser ad gangen.

Evolutionsværksted

Eleverne arbejder med evolutionære processer på nært hold.

I dette værksted arbejder eleverne delvist med ægte dele af dyr (fx vinger, fødder og pels), og udfordres i grupper til at sammensætte et helt nyt dyr der aldrig er set før.

Til slut skal hver gruppe fremvise deres unikke dyr, og sammen med resten af klassen undersøger de dyrenes levedygtighed.

Workshop: Opdagelser

Denne workshop fokuserer på samarbejde og kommunikation. Eleverne inddeles i grupper og bliver tildelt forskellige opgaver vha. terningekast. Eleverne udfordres indenfor forskellige kategorier, fx matematik, kommunikation, analyse, observation – og workshoppen afsluttes med en fælles gennemgang af opgaver og løsninger.

I denne workshop handler det ikke om at løse opgaven hurtigst eller med færrest fejl – tværtimod! Vi fokuserer i stedet på grundighed og formidlingsevner i grupperne, og sikrer at alle får relevant udbytte af opgaverne.

Frokost

Da vi har begrænsede pladser i vores frokostrum, anbefaler vi at I booker en frokosttid, hvis I ønsker at spise frokost på museet.

Museet har en café med mulighed for køb af kaffe & kage. Ved større bestillinger skal dette dog oplyses i bookingprocessen.

Previous slide
Next slide