OPLÆG - UNDERVISNING - GUIDEDE TURE

Vi tilbyder sjove, interaktive og lærerige oplæg til alle klassetrin, fra børnehaver til videregående uddannelser.
Alle tilbud er udviklet ud fra Folkeskolens Fælles Mål, og er beregnet til at give eleverne mulighed for at teste videnskabelig tankegang og begreber.
Vi starter med gode historier, og bygger videre med aktiviteter og quizzer, der får eleverne til at stille spørgsmål og deltage på egne præmisser.

Ved alle oplæg anvendes der genstande fra museets depoter, heriblandt skeletter, skind, udstoppede dyr og sprit-præparater.

Herunder kan du læse mere om vores spændende tilbud – og booke lige det, der passer dig!

EVOLUTION

Vi bliver klogere på evolutionen og lærer, hvordan alle livsformer er resultatet af tilfældig variation og naturlig udvælgelse, mens vi får forståelse for evolutionens mange udtryk.

Målgruppe: Udskoling & ungdomsuddannelse
Varighed: 75 min

SKOVENS DYR

Vi oplever skovens dyr, deres sanser og overlevelsesstrategier og bliver klogere på, hvordan dyrene i skoven afhænger af hinanden. Eleverne får indblik i problemstillinger omkring natur og miljø.

Målgruppe: Indskoling & mellemtrin
Varighed: 60 min

ULVE I DANMARK

Eleverne møder ulven i flere former. Vi arbejder med begreber såsom biodiversitet, naturpleje og ressourceforvaltning, når vi undersøger hvordan ulven har klaret sig i Danmark fra fortiden og til i dag.

Målgruppe: Alle uddannelsesniveauer
Varighed: 60 min

OOPS!

Har du nogensinde tænkt over, hvor vildt det er at være HER, lige NU? Gennem aktiviteter og quizzer undersøger vi både de kosmiske og helt små tilfældigheder, der er med til at skabe vores verden.

Målgruppe: Alle uddannelsesniveauer
Varighed: 75 min

DRAGER

Med oplæg og aktiviteter undersøger vi historien bag videnskabelig udforskning af verden. Med knogler, skind og udstoppede dyr undersøger vi hvordan man i fortiden kunne tage fejl af et elefantkranie og en kyklop, eller forveksle en t-rex med en drage.

Målgruppe: Alle uddannelsesniveauer
Varighed: 75 min

99ARTER

Eleverne undersøger den danske biodiversitet, økosystemer og dyregrupper med udgangspunkt i de 99Arter. Vi arbejder med udvalgte arter og ser nærmere på deres overlevelsesmetoder og forandringer gennem tiden.

Målgruppe: Alle uddannelsesniveauer
Varighed: 75 min

HOT N' COLD

Vi hører hele tiden om klimaet – først er det koldt, så varmt – men hvad er op og ned? Gennem historier og videoer undersøger vi, hvad klimaforandringerne betyder for dyr, mennesker og den vilde natur i Danmark og resten af verden.

Målgruppe: Alle uddannelsesniveauer
Varighed: 75 min

NATURENS SUPERKRÆFTER

Det eneste der overgår fantasi, er virkeligheden. Vi undersøger naturens vildeste superkræfter gennem specifikke dyrearter og egenskaber, og sammenligner med med de velkendte superhelte - og skurke!

Målgruppe: Alle uddannelsesniveauer
Varighed: 75 min

WORKSHOP: DIGITAL FORMIDLING

Oplæggets deltagere får en introduktion til digitale virkemidler, de gyldne regler for entusiastisk formidling, og en mulighed for selv at prøve kræfter med det!

Vi ser på naturfaglige videoer sammen, og undersøger indholdet og præsentation af viden før deltagerne sendes ud for at lave egen research og produktion af videoer.

Målgruppe: Udskoling, ungdomsuddannelser
Varighed: 2 timer

REWILDING PÅ MOLSLABORATORIET

Oplev noget af den vildeste natur der findes i Danmark.

Målgruppe: Alle uddannelsesniveauer
Varighed: 2 timer

Folkeskoler og daginstitutioner fra Aarhus Kommune

Fra 500,-
  • Priser afhænger af oplæg samt skoletype

Skoler fra andre kommuner &
privatskoler

Fra 1000,-
  • Priser afhænger af oplæg samt skoletype

Ungdomsuddannelser & Videregående uddannelser

Fra 1500,-
  • Priser afhænger af oplæg samt skoletype

Alt du skal vide inden dit besøg

Frokost kan medbringes og spises i Havestuen eller Museumshaven.
Vi har også en café, hvor der kan nydes en kop kakao eller kaffe.

I har adgang til alle udstillinger hele dagen. Vi anbefaler, at I tager en tur rundt i vores udstillinger før eller efter et oplæg!

Overtøj og sko kan opbevares i museets garderobe under eget ansvar.

Til mellemtrinnet benytter vi ofte KAHOOT! Eleverne må derfor meget gerne medbringe deres mobiltelefoner.

Aflysning af en booking skal ske senest 24 timer før bookingens start. Aflyses der efter dette tidspunkt opkræves det fulde beløb.

Spørgsmål eller feedback?
Kontakt Lea via mail.